Stichting Never Forget Them

Herdenking Hampshire Regiment

Op 22 september 1944 kwam het 7 e Bataljon van het Britse Hampshire Regiment als de eerste geallieerde soldaten in Heteren aan. Het regiment had verschillende gevechten rondom Heteren. Het belangrijkste gevecht vond plaats rondom de steenfabriek Korevaar. Op deze plek waren Duitse Soldaten de Rijn overgesteken en hun stellingen opgezet rondom de steenfabriek.  In de tijd dat het regiment in de Betuwe zat verloor het regiment 42 soldaten. Voor deze soldaten is een monument opgericht welke langs de Drielse Rijndijk tussen Heteren en Driel staat. Vanaf het monument kunt u nog steeds uitkijken op de ruïnes van de oude Steenfabriek waar veel soldaten het leven verloren.
Het monument is in 1988 onthuld en is grotendeels ontworpen door Charles Reeves voor zijn kameraden. Jarenlang kwamen er vele engelse veteranen jaarlijks naar het monument voor een herdenking. Toen het aantal veteranen minder werden . Is er een aantal jaar geen herdenking meer georganiseerd. Tot 2010, want toen hebben wij van Stichting Never Forget Them de herdenking in het bijzijn van Charles Reeves nieuw leven in geblazen.
Charles was hier bijzonder trots op en heeft ons vele malen bedankt dat wij dit weer op hebben gepakt. Hij was bij vele herdenking in binnen en buitenland. Maar dit was een speciale, dit was voor zijn kameraden met wie hij samen vocht. Tot 2014 kwam Charles ook altijd naar de herdenking toe. Helaas is hij op 15 maart 2015 op 90-jarige leeftijd overleden. Tijdens de herdenking mocht hij onder andere de witte duiven loslaten. Een prachtig symbool voor de vrede die we dankzij deze mannen hebben verkregen.  Het was hem en voor ons altijd een prachtig moment als hij de duiven losliet. Een glimlach op zijn gezicht van oor tot oor is een herinnering aan een bijzondere man en veteraan die wij nooit zullen vergeten. 
De herdenking zal dit jaar op zondagmiddag 17 september 2017 om 15.00 uur plaats vinden.
Iedereen is van harte welkom om deze herdenking bij te wonen. Na afloop is er voor iedereen de gelegenheid om met een kopje koffie nog even na te praten. Als u een krans of bloemen bij het monument wilt leggen is dit natuurlijk altijd toegestaan, tijdens de ceremonie krijgt iedereen de kans zijn, krans of bloemen neer te leggen. Legt u de bloemen of krans met een speciale reden of vanuit een organisatie, dan verzoeken wij u dit van tevoren aan ons door te geven zodat wij dit kunnen aankondigen via post@never-forget-them.nl